[Dutch; Flemish] - Deep democracy: De wijsheid van de minderheid


Unabridged Audiobook

Ratings
Book
Narrator
Release Date
July 2022
Duration
5 hours 42 minutes
Summary
Ontdek hoe je betere beslissingen maakt door diversiteit te omarmen.

MEER ZOALS DIT
Vind je dit interessant? Klik voor meer op de serie Ondernemen en Werk bij dit boek.

OVER DIT BOEK
Herken je dat? Dat mensen 'ja' zeggen en 'nee' doen?

Dat een democratisch genomen besluit door bijna de helft van je team niet loyaal wordt gesteund? Dat het resultaat sneller was bereikt als je ook had geluisterd naar je medewerkers die niet altijd het hoogste woord hebben? Dan is dit hét boek voor jou!

'Deep Democracy' is voor mensen zoals jij, die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven te nemen. Die met elkaar en niet voor elkaar denken. Die samen vechten voor de hoogst haalbare oplossing.

Deep Democracy is een manier van besluiten nemen waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. De Lewis-methode van Deep Democracy is in de periode na de apartheid ontwikkeld in het Zuid Afrikaanse bedrijfsleven en wordt op dit moment in meer dan twintig landen in de wereld toegepast.

Het biedt praktische handvatten en technieken om met uitersten om te gaan.

Niet vanuit de gedachte dat we dwarsliggers moeten manipuleren en verleiden om zonder al te veel morren het genomen besluit te volgen. Maar vanuit de overtuiging dat de krachtigste besluiten ontstaan door de aanwezige diversiteit aan kennis, talenten, ervaringen en emoties te combineren.

INTERESSES
• Leiderschap
• Co-creatie
• Conflictmanagement
• Inclusieve cultuur
• Sociale innovatie
• Participatie
• Verbinding
1 book added to cart
Subtotal
$13.99
View Cart