[Swedish] - Sju i en smäll (Den tappre lille skräddaren): Sagoklassiker

[Swedish] - Sju i en smäll (Den tappre lille skräddaren): Sagoklassiker

Written by:
The Brothers Grimm
Narrated by:
Sagoklassiker
A free trial credit cannot be used on this title

Unabridged Audiobook

Ratings
Book
Narrator
Release Date
August 2022
Duration
0 hours 21 minutes
Summary
SJU I EN SMÄLL (DEN TAPPRE LILLE SKRÄDDAREN) | BRÖDERNA GRIMM

'Sju i en smäll' (även 'Den tappre lilla skräddaren') är en saga som återfinns i Barn- och hushållssagorna av bröderna Grimm på plats 20 (KHM 20). Titeln på den första upplagan var 'From a Brave Tailor'.

En sommarmorgon sitter en liten skräddare på sitt bord vid fönstret. Han är på gott humör och syr. Då kommer det en bondgumma gatan fram och ropar: Gott mos (sylt) till salu! Skräddaren köper ett halvt hekto av sylten som han brer på en smörgås. Smörgåsen drar till sig mängder av flugor som irriterar skräddaren till vansinne. Han drämmer till dem med en tygbit och lyckas döda sju i en smäll. Skräddaren beundrar själv sin skicklighet. Detta måste hela världen få veta! Ett äventyr börjar, där den tappre lille skräddaren bland annat besegrar stora jättar och en farlig enhörning tack vare sitt mod och sin list.

-

Om författarna:

Jacob och Wilhelm Grimm, tillsammans kända som Bröderna Grimm, var två tyska språkforskare som har gjort sig mest kända genom att samla in och bearbeta folksagor. Den första upplagan av deras sagosamling Bröderna Grimms äventyr kom ut 1812. I den sjunde och sista upplagan (1857) finns 211 sagor samlade. 
Browse By Category
1 book added to cart
Subtotal
$2.63
View Cart