[Swedish] - Svinaherden: Sagoklassiker

[Swedish] - Svinaherden: Sagoklassiker

Narrated by:
Sagoklassiker
A free trial credit cannot be used on this title

Unabridged Audiobook

Ratings
Book
Narrator
Release Date
September 2022
Duration
0 hours 11 minutes
Summary
SVINAHERDEN | H C ANDERSEN

'Svinaherden' (eller 'Prinsessan och svinaherden' och på danska 'Svinedrengen') är en konstsaga av den danske författaren H.C. Andersen från 1841.

Sagan handlar om en prins som förklär sig till svinaherde för att uppvakta en prinsessa. Prinsen, som har ett litet kungarike, vill gifta sig. Vid hans fars grav finns en rosenbuske som bara blommar en gång vart femte år, och bara med en endaste blomma, men den rosen doftar så gott att man glömmer alla sina bekymmer och sorger. Rosen - och en näktergal som kunde sjunga så som alla sånger - fanns i den gav han till prinsessan. Men prinsessan blir besviken över att de var äkta. Prinsen klär då ut sig till svinaherde och får anställning hos hennes far, kejsaren.

-

Om författaren: Danske författaren Hans Christian Andersen levde mellan 1805 och 1870 och är tillsammans med Ludvig Holberg och Søren Kierkegaard, Danmarks internationellt mest kända författare och företrädare för den danska guldåldern. Andersen är mest känd för sina sagor (på danska: 'eventyr') och skrev över 200 sagor, 1 000 dikter, 6 romaner och 50 skådespel och hans verk finns översatta till nära 150 språk.
Browse By Category
1 book added to cart
Subtotal
$2.63
View Cart